Alla inlägg under juni 2007

Av Mathias - 18 juni 2007 07:58

Idag är jag helt sjukt trött, hade svårt att somna går, låg och snurrade mig halva natten. Detta kan inträffa ibland...vet inte varför, ibland har jag haft mina teorier om att jag har tränat för mycket och blivit övertränad...ett av tecken brukar ju vara att man har svårt att sova.

En anna variant kan också vara att det är väldigt myucket pollen ute...har de senaste dagarna kliat en hel del i ögonen...surt. Vi får helt enkelt se...jag ska varjefall vila idag. Igår var det ett tugnt långpass...skulle ha sprungit 21 km...tyvärr kunde jag inte hålla ihop det längre är 16.5 km..
Visserligen bättre än inget..men som sagt tungt.

Som ni märker så är detta inte en av mina bättre dagar....bara att bita ihop.

/Mathias

Av Mathias - 17 juni 2007 09:27

På söndagar brukar jag försöka få till ett långpass löpning, idag är ingen skillnad. Det enda som skiljer ut detta pass mot de andra är att vädret är lite sämre....men det får jag ta idag.

Igår pratade jag om att vi skulle simmat på kvällen, tyvärr blåste det väldigt mycket så vi fick skjuta upp det till en annan gång.

Passet idag blir förhoppningsviss en halvmara, jag hoppas lite på att regnet ska sluta....det blir lite lättare då.

I eftermiddag ska jag till mina föräldrar och fira pappa som fyller 57 år, brorsan och jag har gått ihop och köpt en ipod shuffle till honom, tyvärr har den inte kommit än...men det passar ändå ganska bra då brorsan som bor i Malmö inte kommer hem förrens till midsommar.

Han springer en hel del och har nu en sunkig mps-spelare som funkar så där..hoppas han blir nöjd över den.

Dags att ta lite kaffe här!

/Mathias

Av Mathias - 16 juni 2007 12:42

Idag körde vi ett mycket blåsigt cykelpass, hade sällskap av en träningskompis som varit skadad en längre tid, men nu verkar det som om han kan cykla och simma. Idag hängde han med ganska enkelt vilket är bra....alltid trevligt att ha sällskap när man cyklar. Passar på att lägga in ett par bilder på vår cykel runda.....det är ju östgöta slätten...så ni kan ju föreställa er hur mycket det blåser när det väl blåser här....blåsten kommer verkligen åt....men det ger starka ben :)

Ikväll är det som sagt simning i öppet vatten om det mojnar lite...ska försöka ta några kort då med.

Ha en fin dag!

/Mathias

Av Mathias - 16 juni 2007 08:32

Då vätternrundan går av stapeln i Motala, där jag bor så är staden invaderad av cyklister...ganska trevligt faktiskt. Har för om åren varit ganska trött på denna helg då det är människor överallt, men har lärt mig att börja uppskatta hela "eventen". Dett vände nog när jag själv deltog i vätternrundan förra året och insåg vilken upplevelse detta är. Kul att de kommer till "vår" stad. Välkommna!

Snart ska jag och en kompis ge oss ut på en träningsrunda på cykeln, det blåser ganska kraftigt idag, så det lär inte gå så fort. Framåt kvällen hade vi tänkt att simma lite nere vid råssnäsbadet...blir isåfall premiär simning med våtdräkt i år. Annars så simmade jag faktiskt cirka 1500 meter igår, jag har ju lite problem med min axel efter vurpan på cykeln..men det kändes faktiskt okej igår....skönt. Dags att ta tag börja byta om!

/Mathias

Av Mathias - 14 juni 2007 07:38

Igår hade dottern skolavslutning, traditionsenligt så var det en timmes sång och tal i skolans gymnastiksal. Efter hade jag i mitt enfald planerat att vi skulle hinna ner en sväng till stan för att titta på gp-loppet som gick av stapeln. Det fanns inte en chans att hinna med det här, hela avslutningen drog över med cirka 45 minuter så det sket sig...så är det ibland.

Såg i tidiningen idag att det var en från cykelcity som knep vinsten, vet inte riktigt hur det gick för Maif-cyklisterna. Det börjar märkas att det snart är vätternrundan i stan, de har börjat sätta upp sina avspärrningar och trafiken har ökat betydligt. Imorgon ska jag ta och gå ner och titta på starten, men innan det ska jag försöka få till en simpass och ett cykelpass. Axeln har börjat blir bättre, vi får se vad den tål imorgon...tror att vi börjar ute imorgon....med simningen alltså. Dottern ska till sin mamma i 2 veckor från och med fredag, så då blir det 2 hårda träningsveckor....sen kommer hon till mig i 2 veckor och sen kör vi så över sommaren...

Ska försöka cykla till jobbet nästa vecka, förhoppningsviss så håller det goa vädret i sig..

Idag ska jag också plocka ut min friskvårdstimme...blir en löprunda.

Dags att göra dagens sysslor!

/Mathias

Av Mathias - 13 juni 2007 08:04

Igår var jag och dottern nere i råssnässpåret och sprang lilla rundan, inte illa att få med henne på det. Slingan mäter 1,2 km och är riktigt platt, jag är riktigt imponerad av hennes kondition...det var inga problem, hon pratade under hela varvet och ville köra spurter på slutet :)

Vi kom överens om att detta var bra att göra en gång i veckan, då hon vill springa blodomloppet med mig nästa år. Kul att göra något tillsammans så där. Idag är det skolavslutning för dottern, de ska sjunga och greja ikväll...

Synd att det är idag då det är Eurosport vättern GP idag, men vi hinner nog ner till torget då tävlingen inte börjar förrens kl 18.30 och pågår 1 h + 3 varv så den lär väl vara slut kring 19.45 eller något, skolavslutningen håller på tills 19.00

Nu är det dags att göra dagens sysslor!

/Mathias

Av Mathias - 12 juni 2007 07:40

Igår var det löpning på programmet...tog en sväng mot råssnäsudden som idag var invaderad av boulespelare. Höll ett väldigt lågt tempo med tanke på gårdagens halvvättern, kändes väldigt tungt i början. Efter cirka 10 minuters löpning så började kroppen fungera hyfsat normal och jag lunkade på i 5.2-5.25 fart. Efter ytteligare 10 minuters löpning började värmen göra sig påmind och efter det här så var det bara så varmt....fick verkligen slita mig runt...frågan är om det var så nyttigt för kroppen egentligen, känner mig riktigt sliten idag...får ta en vilodag och passa på att bada lite i kväll istället. Idag är det bara 2 1/1 vecka kvar till semestern, ska bli riktigt skönt att få vila lite, vakna på morgonen och ta dagen som den kommer..för det är vad ska göra i sommar....ta det som det kommer, har inget planerat än så länge...kommer möjligen bli några dagsturer till liseberg, gröna lund osv...men inget avancerat. Ska försöka ta med mig kameran nästa gång som jag springer här så jag kan vissa den vackra omgivningen. Nu är det dags att jobba, idag ska vi uppgradera en server.....ja eller jag ska övervaka det hela :)

Ha en fin dag!

/Mathias

Av Mathias - 11 juni 2007 07:47

Vi fick enormt bra förutsättningar igår, väldigt vindstilla fram till kl 11 och när vi väl vände upp mot väderstad så hade vi vinden i ryggen. Men för att berätta lite om loppet så började vi i samlad trupp. vi rullade ner mot vadstena i cirka 27km/h, alla verkade glada och nöjda med farten. Väl framme i vadstena hade det formerast en ganska stor klunga bakom mig...det var inte bara vårt gäng som låg på rulle. Vi landade nere i hästholmen på 1.50 ungefär, helt ok. Alla fyllde sina flaskor och passade på att uträtta sina behov. När vi skulle ge oss av hade en av grabbarna fått punkering, vi bestämde att övriga skulle dra iväg och att jag och han skulle försöka hinna upp dem senare. Bytet av däck och övriga övningar tog ungefär 10 minuter. Väl på vägen frågade jag om det var ok om jag drev uppfarten lite, det var helt ok för honom. Jag la farten någonstans kring 32 km/h och vi var på väg igen. Efter cirka 15 minuter kom vi ikapp en i vår klunga, hon sa att de övriga hade gått med i en klunga och att hon ville ta det lite lugnare, jag frågade om vi skulle åka ihop med henne, men hon ville att vi åkte vidare och att hon körde sitt eget lopp. Efter ett tags övertygande så vinkade vi av henne. Nu vred jag upp farten lite ytterligare till 35 km/h...vi körde på bra nu, när vi närmade oss 8 mils märket trodde vi att vi snart hade dem inom räckhåll....då får han punktering igen :(

Här förlorade vi ytterligare 10 minuter och humöret på min kamrat började svikta lite...

Vi landade i rök-depån :) fyllde våra flaskor och begav oss iväg, då får han punktering en tredje gång.....nu bad han mig åka iväg själv...efter att vi diskuterat en stund så begav jag mig av själv...(jag tror att vi kommit 10 mil ungefär)

Nu kan jag säga att jag drev upp farten, låg nog kring 41- 43 km/h....det kändes som övriga stod still.....väderstad flög förbi och snart var jag i skänninge, här struntade jag i att stanna och rullade vidare i min vansinnes jakt...började så smått att undra hur långt de kommit...

När jag var någonstans mellan skänninge och fornåsa när de helt plötsligt dök upp...de var bra krokiga verkade ligga på ungefär samma hastighet som när vi skildes åt(27 km/h).

De berättade att de hade gått med i en klunga som legat kring 30-33 km/h, legat där ett bra tag..men sedan släppt av.

Jag passade på att äta lite....tittade på min cykeldator...vilket visade på att jag gjort 25 km under 40 minuter .....hade hållt ett snitt på 39 km/h :)

Nu var jag varjefall ifatt, väl i fornåsa stannade vi på den sista depån och fyllde på lite dryck..

Grabbarna började prata om att de ville under 6 timmar, så jag la mig och tog vinden från österstad och hem till mål...vi lyckades klara gränsen med 2 minuter :)

En väldigt trevlig runda som jag kommer att åka fler gånger!

Kan säga att det inte hade varit några problem att pressa sig under 5 h idag(30km/h snittfart), men på det hela taget var det roligare att umgås.

Hoppas jag kan inspirera flera med min berättelse!

/Mathias

Presentation

Omröstning

Är du nöjd med den politik som drivs i linköping?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards