Alla inlägg under maj 2007

Av Mathias - 19 maj 2007 10:11

Idag är det långpass inplanerat, hade tänkt köra ungefär samma sväng som förra helgen. Blir lagom att sticka iväg efter lunch, då är man hemma till girot...

Idag går också Ironman Lanzarote av stapeln, hade tänkt att följa det lite via webben. Igår blev det dubbelpass, först körde jag tjejvätternrundans bansträckning(90km) sedan simmade jag med crawlgruppen, det blev väl sammantaget ungefär 2000 meter, mycket inriktat på ben. Ser mer dessa pass som en social aktivitet, då det oftast blir mycket prat....och lite mindre träning, men det är trevligt det med.

Det börjar suga i tävlingstarmen,ska bli roligt att få springa blodomloppet om ungefär 10 dagar.

Imorgon är det också tänkt att jag ska försöka köra igenom ett längre pass på cykeln, vi får dock se hur kroppen reagerar på långpasset idag.....men något ska jag varjefall cykla. Får hoppas att vädret snart blir lite bättre då det skulle vara skönt att kunna simma ut igen, ser framemot det mycket!

Hoppas ni tränar och mår bra!

/Mathias


Av Mathias - 18 maj 2007 09:50

Så här borde det vara varje fredag :)Att man har ledigt, faktiskt siktar jag på det i långa loppet, skulle vara underbart att bara behöva jobba 4 dagar i veckan och sedan den sista dagen i veckan bara njuta av livet...rätta mig om jag har fel men det känns som om det skulle vara fler än jag som skull behöva detta. Känner att fler och fler personer stressar, har ofta sökt orsaken till varför vi stressar...har väl inte kommit på något riktigt bra svar ännu..men jag tror att jag är det på spåren. Tror mycket handlar om vilken inställning man har till saker, jag brukar ofta fråga mig själv hur viktigta saker egentligen är, försöker sätta dem i relation till vad som händer om jag inte skulle hinna klart i tid....brukar komma fram till att det ofta bara blir en förskjutning på saker.....det är ju ingen som dör på cupen, inte det jag håller på med varjefall. Måste nog förhålla sig till saker på detta sätt. varjefall jag. Jag ser andra som just tar allt på så stort allvar, lägger tyngden på sig själv, att det är så enormt viktigt att saker blir klara i tid, även fast de inte kan göra mer än att göra sitt bästa.....

Jag tror detta är en knäckfråga iframtidens arbetsliv, man måste kunna distansiera sig ibland....det är trots allt bara ett jobb....

Fin fredag!

/Mathias

Av Mathias - 17 maj 2007 09:48

Skönt att alltid få sova ut! Idag är det städ och tvättdag, ska också försöka hälsa på föräldrarna + att vi ska handla. Regnet öser ner utanför, så vädret är ingen höjdare....en perfekt dag för inne aktiviteter. Dottern sitter klistrad vid datorn och kör ett av sina spel. Jag funderar fortfarande vad det blir för träning idag....kanske lite styrkeövningar. Jag får helt enkelt återkomma under dagen med en uppdatering.

Ha det fint så länge!

/Mathias

Av Mathias - 16 maj 2007 13:45

Vad skönt det ska bli med långledigt! Ska verkligen försöka njuta av att vara ledig..ikväll har dottern fotbollsträning, då passar jag återigen på att ta ett lugnt löppass. Torsdagen kommer nog att dedikeras till att spela lite fotboll med dottern samt att försöka få ordning på allt där hemma. Igår blev det ett tur på motionscykeln, det är tur den finns ibland, har ju lite svårt att sticka iväg när dottern är hos mig.

För övrigt funderar jag ganska mycket på vad vi ska hitta på under semestern i år....det lutar åt att vi drar ner till skåne igen....

Hoppas ni får en fin långhelg!

/Mathias

Av Mathias - 15 maj 2007 07:33

Idag ska jag på ett antal möten på jobbet, har ju tidigare nämnt att det inte är min favoritdirekt...men det är bara att bita ihop.

Igår så sprang jag intervaller, det känns idag kan jag säga. Körde stora delar av intervallerna i backe, har inte kört backintervalller sedan innan skadan, men det kändes helt ok. Hälsenan gör sig mindre och mindre påmind, jag kan helt klart hänröra problemen till min skor, tur att jag kom på det i tid.

Om 2 veckor är det blodomloppet, sprang detta lopp förra året, med en ganska dålig tid 45.51(9,6 km). Skulle vara pinsamt om jag inte slog den tiden med tanke på all den träning jag har lagt ner sedan dess. Vikten börjar sakta men säkert att gå neråt, kan väl inte säga att det rasar..men det händer lite varjefall.Går också och väntar på att det ska bli riktigt varmt så vi kan börja köra lite träning i öppen sjö...ser framemot att få trä på mig våtdräkten...

Dags att ge sig iväg till ett av mötena!

/Mathias

Av Mathias - 13 maj 2007 14:23

Igår körde jag det första långpasset efter min skada, det blev 19 km i ett väldigt lugnt tempo, körde på puls 140 bpm. Måste säga att formen börjar närma sig lite smått, men det verkliga formtoppen ska inte vara förrens i augusti är det tänkt. Höll på att bli ormbiten igår, då jag sprang en del av sträckan i fålehagen som är en motionsslinga, inte en ont annande huggorm låg och solade sig på spåret...så kommer jag där som en elefant, kunde gått illa...men som tur var så gick det bra.

Idag har jag varit med på dotterns första fotbollsmatch, riktigt kul att se energin som alla barn har...taktiken var väl kanske inte den bästa då alla anföll i flok :) Men det viktiga är att det är roligt. Tyvärr fick de stryk, men det verkar vara mindre viktigt i sammanhanget, vilket jag tycker är bra. Kul att hon håller på med en lagsport, det är väldigt viktigt att hitta den glädjen tillsammans med andra....jag vet själv.

Nu är det dags att pippa iväg och fika lite hos mor och far, sedan får man ju inte missa girot som börjar kl 15.45 på eurosport.

Ha en fin söndag!

/Mathias

Av Mathias - 12 maj 2007 10:10

Tanken var att jag skulle stått på startlinjen i Göteborgsvarvet idag, men min skada i hälsenan har påverkat min planerade tävlingssäsong. Är lite avundsjuk på dem som är där nu....vet hur skönt det är att gå omkring och bara njuta av all träning man har genomfört under tiden fram till loppet....den bästa tiden är nästan innan loppet drar igång, alla mässor och alla likasinnade, 45000 galningar på samma plats :D

Idag ska jag faktiskt köra ett lite längre pass löpning, dottern ska på födelsedagskalas så då passar det ganska bra att jag sticker ut och springer.

Har blivit mer och mer så, att dottern alltid har något bokat på helgen, imorgon är det fotbollsmatch som hägrar för henne. Så vi blir hemma hela förmiddagen....skönt, dags att börja röja nu!

Ha det fint!

/Mathias

Av Mathias - 10 maj 2007 08:04

Just nu längtar jag till att ha sovmorgon + att träffa min dotter. Båda sakerna kommer inträffa i helgen, igår hade jag en behövlig vilodag...känns att kroppen fick en chans att suga upp lite energi och vila sig lite.

Idag ska jag köra brickpass som jag skrev om igår, blir ett kortare cykelpass med lite fart i sedan ett lugnare löppass.

På jobbet är det möten som gäller. Ska försöka peppa upp mig lite nu :D

/Mathias

Presentation

Omröstning

Är du nöjd med den politik som drivs i linköping?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards